1935

Home

Limburg, vrijdag 4 januari 1935

Er vindt een aardbeving plaats met een kracht van 4,3 op de schaal van Richter; het epicentrum ligt tussen Roermond en Herkenbosch.

Saargebied, zondag 13 januari 1935

Inwoners van het Saargebied, dat onder het bestuur van de Volkenbond staat, kiezen massaal voor aansluiting bij Duitsland.

Nederland, dinsdag 16 april 1935

Bij de verkiezingen voor de provinciale staten behaalt de N.S.B. acht procent van de kiesstemmen.

Den Haag, woensdag 31 juli 1935

Het derde kabinet Colijn wordt geïnstalleerd; de in Venlo geboren professor dr. ir. Henri Gelissen wordt beëdigd als minister van economische zaken.

Zwitserland, 29 augustus 1935

De 29-jarige Astrid, koningin van België, komt bij een auto-ongeluk om het leven.

Duitsland, zondag 15 september 1935

Op de zitting van de Rijksdag kondigt Hitler een aantal racistische wetten af om de Joodse bevolking af te scheiden van de rest van de bevolking om zodoende hun rechten verder te kunnen beperken.

Meer

Venlo, zondag 15 september 1935

In de namiddag vertrekt er van de Sint Martinuskerk een processiestoet naar de kapel van Onze-Lieve-Vrouwe van Genooi om te bidden voor degenen die vanwege hun katholieke geloof worden vervolgd; van de plechtigheid wordt door het Venlose filmproduktiebedrijf Zuiderfilm een documentaire gemaakt.

Venlo, zaterdag 21 september 1935

Het gereed gekomen sportfondsenbad aan de Walstraat wordt officieel in gebruik genomen; het overdekte zwembad is tot stand gekomen door een beschikbaar gesteld kapitaal van particuliere spaarders.

Sportfondsenbad

< Terug 

                                                                                     Verder >