September 1944

Home

Limburg, vrijdag 1 september 1944

Britse en Amerikaanse duikbommenwerpers beginnen met een reeks aanvallen op strategische doelen en terugtrekkende Duitse legereenheden.

Blerick, vrijdag 1 september 1944

Een personentrein op de spoorlijn Eindhoven–Venlo wordt ’s ochtends door een geallieerd vliegtuig met boordwapens beschoten; hierbij raken verschillende reizigers gewond; een 23-jarige marechaussee overlijdt vlak daarna aan zijn verwondingen.

Meer

Venlo en Blerick, vrijdag 1 tot en met donderdag 7 september 1944

Een onafgebroken stroom legervoertuigen en andere vervoermiddelen met vluchtende Duitse militairen trekt dagenlang door de stad.

Meer

Venlo, zaterdag 2 september 1944

Duitse militairen plaatsen extra afweergeschut op rijdende wagons van de Kölner Mindener Spoorweg om geallieerde gevechtsvliegtuigen beter te kunnen bestrijden.

België, zondag 3 september 1944

Geallieerde legereenheden zijn de grens tussen Frankrijk en België gepasseerd en doorgedrongen tot de steden Namen en Doornik.

Meer 

Venlo, zondag 3 september 1944

In de namiddag wordt de Fliegerhorst Venlo gebombardeerd door Britse gevechtsvliegtuigen; een aantal bommen komt neer bij de Herungerweg waardoor negen bewoners dodelijk worden getroffen; het vliegveld wordt zwaar beschadigd waardoor het niet meer te gebruiken is door de Luftwaffe.

Meer  …

België, zondag 3 en maandag 4 september 1944

Het Britse Tweede Leger neemt de hoofdstad Brussel en de havenstad Antwerpen in.

Venlo, maandag 4 september 1944

Willekeurig worden in de binnenstad mannen onder bedreiging van vuurwapens opgepakt door leden van de Arbeitskontrolldienst onder leiding van wachtmeester Berendsen, geassisteerd door Duitse militairen.
De opgepakte mannen worden gedwongen om te helpen om de schade aangericht door het bombardement van gisteren aan het vliegveld te herstellen.

Meer 

< Terug                               

                                                                       Verder >