November 1944

Home

Blerick, woensdag 1 november 1944 (Allerheiligen)

Een Duitse batterij opgesteld vlak bij de werkplaats van de Nederlandse Spoorwegen schiet granaten af in de richting van Swolgen; omdat een aantal bomen op de Horsterweg in de vuurlijn staan, worden deze met explosieven naar beneden gehaald.

Meer

Blerick, woensdag 1 november 1944 (Allerheiligen)

Twee in Velden ondergedoken Joodse mannen worden ontdekt en dezelfde dag nog in Hout-Blerick door een lid van de Sicherheitsdienst en een lid van de Nederlandse SS doodgeschoten.

Meer

Venlo en Blerick, donderdag 2 november 1944 (Allerzielen)

Vanwege de kans op een bombardement of een razzia door de Grüne Polizei gaan vandaag maar heel weinig mensen naar het kerkhof om hun doden te herdenken.

Meer

Venlo, donderdag 2 november 1944 (Allerzielen)

Een poging van de NSB-leiding van de kring Venlo om hun kameraad Delsing opnieuw als wethouder te installeren, mislukt.

Meer

Venlo en Blerick,  donderdag 2 november 1944 (Allerzielen)

Er is veel militair verkeer van Blerick naar Venlo; ter hoogte van de Sint Antoniuskerk in Blerick is een extra pontveer ingezet; twee Duitse tanks zakken met hun bemanning door het wegdek van de verkeersbrug over de Maas; de Duitsers weten de spoorbrug geschikt te maken om door het autoverkeer te worden gebruikt.

Meer

Venlo, vrijdag 3 november 1944

Ondanks het bewolkte en druilerige weer worden de Maasbruggen ‘s middags door een aantal Amerikaanse bommenwerpers aangevallen; door het slechte zicht komen de bommen niet neer op de brug, maar verspreid over de stad; er is opnieuw veel materiële schade en er zijn minstens veertig doden te betreuren.

Meer

< Terug                                                        

                                                          Verder >