Juli 1944

Home

Nederland, juli 1944

Alle soorten vis komen op de bon.

Frankrijk, juli 1944

De illegale en buitenlandse radiozenders maken de hele maand melding van de strijd tussen de geallieerde en Duitse legers in de omgeving van Normandië.

Blerick, donderdagavond 13 op vrijdagnacht 14 juli 1944

Een geallieerd vliegtuig laat enige bommen vallen boven waarvan enige terecht komen in het centrum van het dorp en zorgt voor flink wat dak- en glasschade op; ook de kerkramen van de Sint Antoniuskerk zijn beschadigd en de pastorie en omliggende woningen moeten ontruimd worden vanwege een blindganger.

Duitsland, donderdag 20 juli 1944

Tijdens een militaire stafbespreking in zijn hoofdkwartier de Wolfschanze vindt een mislukte bomaanslag plaats op Hitler; hierdoor strandt de staatsgreep die een groep Duitse officieren onder leiding van kolonel Von Stauffenberg wilde uitvoeren.

Meer

Blerick, woensdagnacht 26 juli 1944

Ten gevolge van een luchtgevecht stort een Duitse jager neer tussen de Boekend en de Bakhei; de inzittende weten zich met hun parachute te redden.

Frankrijk, dinsdag 25 tot en met maandag 31 juli 1944

Tijdens een geallieerd offensief weet het Eerste Amerikaanse Leger, na een week vechten in de omgeving van Saint-Lô in Normandië, uiteindelijk een doorbraak te forceren door de Duitse verdedigingslinie.

Meer

< Terug                                   

                                                                            Verder >