Februari 1944

Home

Italië, dinsdag 15 februari 1944

Geallieerde vliegtuigen bombarderen de historische abdij van Montecassino; hierbij komen zo’n 250 onschuldige burgers om het leven.

Meer

Venlo, vrijdag 18 februari 1944

Een Knokploeg uit Nijmegen voert een mislukte overval op het politiebureau uit om een gearresteerde verzetsstrijder te bevrijden; hierbij wordt een agent neergeschoten.

Venlo, vrijdag 18 februari 1944

Er vindt een overval plaats op het administratiegebouw van de gemeente om de bevolkingsadministratie te vernietigen; slechts een deel van de persoonskaarten wordt door de aangestoken brand onleesbaar.

Nijmegen, dinsdag 22 februari 1944

Per vergissing voeren Amerikaanse vliegtuigen, onderweg naar hun doel in Duitsland, een zwaar bombardement uit op de stad; ongeveer 800 burgers komen daarbij om het leven.

Meer

Limburg, donderdag 24 februari 1944

De gaslevering van de Staatsmijnen wordt beperkt tot ongeveer 60% van het normale gasverbruik.

Venlo, vrijdag 25 februari 1944

Het vliegveld Venlo-Herongen wordt voor de eerste keer zwaar aangevallen door Amerikaanse bommenwerpers; hierbij komen minstens 13 personen om het leven.

Meer

Noord-Limburg, dinsdag 29 februari 1944

Bij een actie van de Sicherheitspolizei uit Maastricht worden dertig personen aangehouden vanwege illegale activiteiten; onder de gearresteerden bevinden zich ook Venlose en Blerickse leden van de  Limburgse Onderduikorganisatie.

< Terug                                               

                                                               Verder >