Augustus 1942

Home

Nederland, augustus 1942

Ex-beroepsofficieren, die zich moeten melden, worden gearresteerd en als krijgsgevangenen naar Duitsland gebracht.

Belfeld, zaterdagnacht 1 augustus 1942

Een of meerdere Britse bommenwerpers, vermoedelijk onderweg naar Düsseldorf, werpen enige bommen af; hierdoor ontstaat veel materiële schade en komt een 21-jarige matroos uit Rotterdam om het leven bij de stuw in de Maas. 

Meer 

Nederland, zondag 2 augustus 1942

Door de bezetter worden uit represaille op de houding van de bisschoppen razzia’s op katholieke Joden gehouden, die tot nu toe buiten beschouwing zijn gebleven bij de ingevoerde maatregelen tegen Joden; ongeveer 200 personen worden opgepakt.

Venlo, zondag 2 augustus 1942

Een 41-jarige kloosterzuster van de orde der Ursulinen van Duits-Joodse afkomst wordt gearresteerd en naar het kamp Amersfoort gebracht.

Meer …

Verenigde Staten, donderdag 6 augustus 1942

Koningin Wilhelmina houdt een toespraak voor het Amerikaanse Congres.

Blerick, vrijdagnacht 7 augustus 1942

Een of meerdere Britse bommenwerpers, vermoedelijk onderweg naar Duisburg, werpen tijdens een luchtgevecht met Duits afweergeschut enige bommen af boven Hout-Blerick.

Nederland, vrijdag 7 augustus 1942

Op een spoorbaan in Rotterdam wordt door de Nederlandse Volksmilitie een mislukte aanslag gepleegd op een trein met Duitse verlofgangers.

Venlo, maandagnacht 10 augustus 1942

Aan de Maagdenberg wordt een woning getroffen door een projectiel en raakt in brand; een echtpaar met twaalf kinderen wordt hierdoor dakloos.

< Terug

                                                                         Verder >