April 1943

Home

Venlo en Blerick, donderdag 8 april 1943

Een Britse bommenwerper wordt geraakt door Duits afweergeschut, laat zijn bommen los boven Venlo-Zuid en stort neer in Hout-Blerick; veertien burgers en de gehele bemanning komen daardoor om het leven.

Meer 

Belfeld, vrijdag 9 februari 1943

Na een bombardement op een munitietrein in Kaldenkirchen wordt door een afgeworpen bom van een achtervolgde Britse bommenwerper de kapel Geloo geheel vernield.

Venlo en Blerick, zaterdag 10 april 1943

De laatste nog in Venlo verblijvende joden worden weggevoerd voor transport naar het concentratiekamp Hertogenbusch te Vught; één Joods echtpaar krijgt toestemming om naar Amsterdam te vertrekken.

Nederland, dinsdag 13 april 1943

Bekend wordt gemaakt dat alle radiotoestellen moeten worden ingeleverd.

Venlo en Blerick, woensdag 27 april 1943

Burgemeester Zanders krijgt bericht van het gewestelijk arbeidsbureau dat van de 240 werknemers bij de gemeente er 36 zijn aangewezen om in Duitsland te gaan werken.

Nederland, vrijdag 29 april 1943

Bekend wordt gemaakt dat iedereen, die in mei 1940 tot het beroepspersoneel van het Nederlandse leger behoorde, in krijgsgevangenschap moet terugkeren.

Nederland, zaterdag 30 april 1943

In het hele land breken stakingen uit naar aanleiding van de berichtgeving van gisteren; ook doen op verschillende plaatsen ambtenaren mee aan deze landelijke proteststaking.

Meer 

< Terug                                                       

                                                        Verder >